FORMANDENS BERETNING 2022/2023

Havdrup Gymnastikforening

27. marts 2023

Skrevet af: Formand Betina Steneman

 

 

 

 

Marts-december 2022

 

Generalforsamling marts 2022

Til generalforsamlingen bød vi velkommen til 2 nye suppleanter, Monica Standly Zachariassen og Dorthe Holbek. Vi sagde farvel til bestyrelsesmedlemmer Maria Larsen og Jeannette S. Pedersen. Bestyrelsen fortsatte således med 10 medlemmer.

 

Sommersæson startede godt

Covid-19 slap endelig sit tag i os i foråret 2022, og vi kunne starte en sommersæson helt uden restriktioner. Der var pænt med tilmeldte til sommerens hold, og vi kunne gennemføre alle forårets/sommerens opvisninger og arrangementer som opvisning ved fjorden, Havdrup Børnerock, Spring- og Dancecampen i sommerferien og ikke mindst, efter 3 års venten, kunne vi sende gymnasterne fra Super Spring til Festival del Sole til den store gymnastikfestival i Italien.

 

Ny vintersæson for fuld skrue

Vintersæsonen startede op som vanligt i august, og det væltede ind med tilmeldinger. I løbet af efteråret nåede vi stort set samme medlemstal som før Covid-19 (medlemstal 2021/2022 er 1278 medlemmer), og der var fyldte haller og sale – i hvert fald på papiret. Vi har kunne mærke et fald i fremmøde hos både børn og voksne, og stabiliteten på de fleste hold har været svingende. Det har været lidt frustrerende for instruktørerne, og der er blevet opfordret og appelleret til et bedre fremmøde løbende gennem sæson, og især op til opvisningerne, hvor fremmøde er vigtigt. Men det er desværre en tendens der ses i hele samfundet, også på skoler og arbejdspladser, efter Covid-19. Så lidt ”efterveer” mangler vi stadig at få væk.

 

Arrangementer
Men vi har heldigvis haft stor succes med vores arrangementer, som vores FitnessEvent i august for voksenholdene, og Store Legedag første søndag i oktober var velbesøgt af flere hundrede børn og forældre, som kom og legede i vores redskaber.

I weekenden d. 4/5 november 2022 kunne vi igen besøge Gunslevholm Idrætsefterskole med vores årlige GymCamp. Vi tog afsted med lidt over 100 børn og 25 instruktører og frivillige, som havde en herlig weekend fyldt med spring, dans, lege og fællesskab på tværs af aldre og hold.

I november afholdte vi ”November-prøvemåned”, hvor alle kunne komme og træne gratis på de forskellige voksenhold. Det var en succes, som gav lidt flere medlemmer til foreningen.

 

La Santa Sport

I slutningen af september kunne vi igen sende en lille gruppe af instruktører til La Santa Sport på kursus med DGI. Det er en hård og spændende uge, hvor instruktørerne bliver undervist i mange forskellige træningsformer, og en uge hvor instruktørerne kommer hjem med ny energi og masser af gode idéer til nye hold, nye øvelser og træningsformer.

 

Frem mod årets afslutning
I tiden frem mod jul, holdte vi et socialt arrangement for vores unge hjælpeinstruktører, vi postede hver dag i december en julekalendervideo fra et af vores hold, og holdte vores årlige julefrokost med instruktører og hjælpeinstruktører. En skøn aften med mad, bankospil og julegaver, hvor vi kunne sige god jul til hinanden som vi plejer, og udlevere årets julegaver.

 

Nytårsevent – endelig igen

Efter 3 års aflysninger pga. Covid-19 kunne vi endelig gennemføre det årlige Nytårsevent igen d. 31/12-2022, hvor 50-60 personer kom og trænede med os på årets sidste dag. Vi afsluttede med kransekage og bobler, en herlig tradition fyldt med energi og smil på læben.

 

Januar-april 2023                                                                            

Super Springs loppemarked

Super Spring kunne endelig igen efter 3 års aflysninger pga. Covid-19 afholde det store indendørs loppemarked søndag d. 22. januar 2023, og det var en fantastisk dag, som bragte Super Springs gymnasterne en stor indtjening til deres rejse til Italien til sommer. Byen bakkede godt op om loppemarkedet, men vi håber med årene at der vil komme endnu flere besøgende.

 
Nyt skal prøves

Silent Fit: De instruktører der havde været på La Santa Sport, kom hjem med en idé til noget nyt – ”Silent Fit”. Et træningskoncept, hvor man træner med høretelefoner på, og således kun kan høre instruktøren og musikken i høretelefonerne. Vi afholdte en inspirationsaften for vores instruktører i starten af januar, hvor Naja fra ”Silent Fit” kom og gav os en times smagsprøve på konceptet. Et koncept vi kan se blive udviklet og brugt i vores forening, og i februar lykkedes det at få tildelt fondspenge fra DGI/DIF puljen til indkøb af 20 høretelefoner med tilbehør.

 

Vinterbadning: Vores instruktører, Jeanett og Julie, kastede sig ud i uddannelsen som ”vinterbader-værter”, og inviterede herefter medlemmer til at prøve vinterbadning ved Køge Havnebad et par gange i februar. En stor succes, som måske kan gentages i et endnu ukendt format, men det må tiden vise.

 

Hjemmeside og foreningssystem: Bestyrelsen har besluttet at foreningen skal have ny hjemmeside, og i den forbindelse samtidig gået i overvejelse om det er tid til et foreningssystem-skifte. Processen er ikke afsluttet og ingen beslutning er truffet endnu, men der arbejdes på det.

 

Opvisning og aftenfest:
Og så kom sæsonens bedste dag, nemlig vores store lokale opvisningsdag, som i år fandt sted lørdag d. 18. marts 2023. 24 hold var på gulvet, heriblandt gæstehold fra Gunslevholm Idrætsefterskole og Skensved Ropeskipping, og det var et festfyrværkeri af en dag. En dag fyldt med glæde og klapsalver, og en ny tradition blev skabt, da alle rejste sig for de opvisende hold og klappede dem ud når de gik fra gulvet, og det gav den bedste stemning. Ca. 1500 mennesker besøgte opvisningen, og der var et konstant flow gennem hele dagen, så hallen på intet tidspunkt blev tømt for tilskue. En positiv effekt på et anderledes opvisningsprogram, hvor der var mere variation af holdene. Musikken spillede, vi havde en ny mand på DJ posten, Peter, som klarede det fantastisk og havde en flot debut som vores nye hus-dj.

Gymnastikforeningens vandrepokal blev uddelt til Super Springs instruktør Pernille Heiselberg, som blev hædret for hendes store indsats for Super Spring, men især for det kæmpe koordineringsarbejde Pernille har med arrangering af rejser, ekstra træninger m.m. for holdet.

Instruktørerne for Super Spring uddelte prisen som ”Årets Super Springer”, som i år gik til Daniella B.V. Andersen for hendes kvaliteter både som gymnast men også som en god ven og holdkammerat.

 

Efter en meget vellykket og vel overstået gymnastikopvisning, var der aftenfest hos Lene og Ole. 53 instruktører/hj. Instruktører og bestyrelsesmedlemmer havde takket ja til at deltage i festlighederne, og det var en skøn aften, hvor alle slappede af og kunne nyde dagens store succeser

 

 

Sammenfatning

 

Vi er tilbage:
Det har været et fuldstændigt fantastisk år, alt har været normalt og vi har igen kunne mærke foreningslivet blomstre hos os i Havdrup Gymnastik. Gejsten er tilbage hos instruktørerne og det tegner godt for forårs/sommersæsonen, hvor tilmeldingerne vælter ind og medlemmerne bakker op om både nuværende og nye instruktører. Jeg glæder mig til forårsmånederne og udendørs opvisningerne, og til alle de mange skønne ting vi har at se frem til, ikke mindst en ny og spændende vintersæson.

 

Tak for et godt år fra en stolt formand!

 

 

 

________________                                            _________________

Betina Steneman                                               Brian Jensen
Formand                                                          Dirigent                                         

Vores sponsorer